Gebiologeerd

Voor de tentoonstelling 'Safe Space' maakte ik de open-mind surgery Gebiologeerd. Hiervoor gebruikte ik een uitvergroote versie van mijn Sky Spiral, een blacklight & tientallen huisjesslakken.

Tijdens de opening werd de operatie uitgevoerd, met dank aan operatie-assistent Chantall Heerink. Gedurende de rest van de tentoonstelling bleven de operatie-instrumenten op zaal, zodat bezoekers zichzelf konden behandelen.

"De performance van Isabelle kenmerkt zich door humor, verwondering en vervreemding"
- Jade Kerste

Open-mind Surgery

Tijdens deze open-mind operatie kijken bezoekers naar een ronddraaiende 'Sky-spiral' en raken erdoor gebiologeerd. Het oog ontspant terwijl de geest wordt geprikkeld.

Deze uitvergrootte versie van de Sky-spiral of Unwinding heeft een sponsachtige structuur die is geïmpregneerd met een intens blauwe kleur en is gemonteerd op een infuusstandaard die op ooghoogte kan worden ingesteld.

Verderop in de tentoonstelling zien zij het spiraal-patroon opnieuw: op een spiegel waarboven blacklight is geïnstalleerd kruipen huisslakken rond en op hun voorhoofd licht een blauwe spiraal op.

Bezoekers die zijn gebiologeerd zullen voortaan gemakkelijker de Spiralis Mirabilis van Archimedes in hun omgeving terugvinden en daarbij geruststelling ervaren.

'Safe Space'

Kunst vraagt om aandacht van het publiek, zoals gewoonlijk, maar in de tentoonstelling 'Safe Space' krijgt het publiek rechtstreeks aandacht terug. Gastcurator van de tentoonstelling was Jade Kerste.

Deelnemende kunstenaars: JAM van der AA, Aura Rendón Benger, Maarten Bel, Isabelle Bisseling, Tom Kortbeek en Roos Meerman, Christina de Korte, kunrad, Menah, Derk Müller en Rob Sweere.

De tentoonstelling 'Safe Space' vond plaats van 12 t/m 27 oktober 2019 in Willem Twee kunstruimte, Den Bosch.