DERDE OOG Manifest

Gegroet aardlingen. Het meest waanzinnige, ongelofelijke en bizarre is realiteit, het bestaat en behoort tot de aardse werkelijkheid. Het universum is daarvan het concrete bewijs.

Helaas, na recent onderzoek is gebleken dat deze realiteit voor een groot deel van de mensheid nog niet kan worden waargenomen. Het zogenaamde 'derde oog' dat de waarneming van deze realiteit mogelijk maakt, blijkt in deze gevallen in een gesloten staat te verkeren.

Het derde oog ontstaat tijdens het foetale studium in de baarmoeder. Tijdens de womb-fase van het derde oog is het geopend en wordt hiermee contact gelegd met de draagmoeder. Door het geweld dat gepaard gaat met de aardse bevalling, is het derde oog genoodzaakt zich te sluiten.

Nu is gebleken dat het derde oog na geboorte vaak gesloten blijft. Gedachtes over een mogelijke oorzaak zouden wijzen naar de educatie, waar het gebruik van het derde oog niet of zeer weinig wordt gestimuleerd.

De activering van het derde oog is een onomkeerbare operatie. Eenmaal geactiveerd, kan de procedure niet meer ongedaan worden gemaakt en is het derde oog een actief deel van uw lichaam geworden. Het derde oog is het best waarneembaar tijdens zelfreflectie.

Deelname zal daarom niet aan u worden opgedrongen, uw keuze zal worden gerespecteerd en uw recht als mens zal worden gehandhaafd. U hoeft de operatie tot activering dus niet te ondergaan, maar uit eigen ervaring kan ik het u zeker aanraden. Ik weet het nog goed, de lucht was blauw.

Vrees niet.

'Uw derde oog bevindt zich op uw voorhoofd tussen uw aardse ogen en is blauw'.

Van 20 t/m 24 februari 2014 konden bezoekers van de tentoonstelling 'Derde oog Manifest' hun derde oog laten activeren. Door deze operatie zal het buitenaardse zichtbaar voor worden.


"I"
De tentoonstelling 'Derde oog manifest' was onderdeel van ā€œIā€, een reeks van vijf tentoonstellingen in Collectief Derde Wal. Aanleiding voor de reeks was de snelle toename van kunstenaarsinitiatieven, vaak zonder de hulp van theoretici. De kunstenaar nam dus vaker het heft in eigen handen. Opdracht: Maak een tentoonstelling die dienst doet als verlengstuk van je eigen beroepspraktijk.

Projectwebsite Derde Wal


Als onderdeel van de tentoonstelling 'Derde oog manifest' ontwikkelde ik een openingsperformance en vroeg 4 kunstenaars en het Natuurmuseum Nijmegen om met een specifiek werk deel uit te maken van een groter geheel.

Anne Vaandrager
Liedewij van Eijk
Martin uit den Bogaard
Simone Albers
Natuurmuseum Nijmegen

Met dank aan operatieassistenten:
Angelika Dangelat en Jade Kerste.

'Broaden your minds, use your senses. Use your inner eye to see the future!'

~ Quote from seer Sybil Trelawney